Att tjäna pengar på betalda enkäter

Betalda enkäter, eller Surveys som det även kallas, är ett populärt sätt att få ihop lite extrapengar. Det betyder att man registerar sig på ett enkätbolag med namn, lite personuppgifter och email. När registreringen är klar skickas enkäter ut med email ca 6 gånger i månaden. För varje enkät som personen slutför delas pengar ut.

Fördelen med detta sätt att tjäna pengar är flera:

Man gör dem när som helst, var som helst

En enkät tar mellan 2 och 20 minuter och genomförs på en dator. Med andra ord kan du genomföra en enkätundersökning på bussen, tåget eller hemma. Allt som behövs är några minuter över och en dator med internetuppkoppling.

Bra betalt

De flesta säger att betalda enkätundersökningar ger dåligt betalt. Men allt handlar om vad man jämför mot. En enkät som tar 5 minuter betalar oftast 5kr. Det i sig är 60kr i timmen. För det första är detta efter skatt eftersom de flesta delar ut sin betalning i presentkort vilka inte behöver skattas för.

För det andra tar inte en sådan enkät fem minuter.

När en person har gjort ett tiotal enkäter har man lärt sig hur de är uppbyggda, var svarsalternativen finns och vad man bör tänka på när man gör enkäten. Då kommer det snart ta ungefär halva tiden.

En enkät på 2,5min och 5kr betalning betyder i jämförelsevis 120kr efter skatt per timme.

Det i sig är närmare 25.000 i månaden om man hade haft möjligheten att göra enkäter så ofta att det blev 100%.

Mycket jobb

Ett företag ger ca 6 enkäter i månaden. Det finns minst 15 enkätföretag på svenska. Det skulle alltså ge 6*15enkäter i månaden vilket är 90 enkäter. Om varje enkät tar 5 minuter är det 450minuters jobb med detta. Det motsvarar 7,5 timme dvs nästan en hel dag per månad. Ett perfekt extrajobb alltså.

Så för dig som funderat på detta extrajobb – ta chansen att tjäna några kronor per enkät. Många bäckar små skapar snabbt en stor och mäktig å.