Inred ditt hem med klassiska designmöbler

Trots att många arbetar heltid tillbringar man ändå mycket tid i hemmet. Därför lägger de flesta ner ganska mycket tid och energi på att få det så trivsamt som möjligt hemma. Det är inte alltid möjligt att kunna köpa precis de möbler man vill ha redan från början, men med tiden kan man byta ut det man egentligen inte tycker om.

Tack vare internet har det nu blivit ännu lättare både att få tag på, och ha råd med, de designmöbler som man kanske drömt om en längre tid. Det finns ett antal nätbutiker som specialiserat sig på möbler, och de har ett riktigt stort och varierat utbud. Designmöbler har nu fått en renässans, och priserna ligger flera gånger lägre än de en gång gjorde.

Namn som Arne Jacobsen, Eero Saarinen och Piet Hein hör till de mest kända inom möbeldesign. Deras kreationer har stått sig genom tiderna och är fortfarande lika populära idag som när tillverkningen började. Ofta har flera decennier passerat, men dessa möbler har inte blivit gamla i den bemärkelsen.

svanen fåtölj

Ibland kanske man inte känner till vem som står bakom en speciell designmöbel. Svanen, till exempel, är en fåtölj som många längtat efter. Den har designats av just Arne Jacobsen. En annan känd fåtölj är Barcelona, den är skapad av Ludwig Mies van der Rohe. Dessa mästerverk, tillsammans med många andra, har nu börjat säljas som reproduktioner.

Barcelona fåtölj

Man ska inte tro att reproduktioner av designmöbler är något billigt som går sönder så fort man börjar använda dem. De är ofta tillverkade i mycket bra material och man gör stränga kvalitetskontroller innan man släpper dem på marknaden. Många nätbutiker idag har gratis hemkörning, man kan sedan till och med få möblerna inburna för en mindre penning. Ett flertal har även fri, eller i alla fall mycket billig, retur av designmöbler. Detta gör det mycket attraktivt att handla på nätet.

En annan anledning till varför man bör se efter designmöbler på internet är det stora urval man har. Vare sig det är en nätbutik som specialiserat sig på designmöbler, eller en helt vanlig möbelbutik, har de fina bilder som gör det lätt att välja. Vissa butiker ställer ut möblerna i en miljö där man kan se hur de tar sig bredvid andra möbler. Många designmöbler är speciella, sköna och funktionsdugliga. En del har rena linjer, vare sig de är kantiga eller rundade. De är inte alls svåra att matcha med andra möbler, utan kan i stället bli ett riktigt komplement.