Nya glasögon – köp online

Även om det råkar vara minus sexton grader ute just idag så råder det inga tvivel om att våren är på väg. Det är förvisso helt otroligt kallt ute – men ljuset idag är något helt annat än det var för bara några månader sedan och jag har redan till stor del bytt ut mina vanliga glasögon mot mina solglasögon med rätt styrka som jag beställde på nätet förra våren. Det är många som fortfarande känner sig tveksamma till att köpa glasögon på nätet och visst, man kan inte alltid vara helt säker på att allt går rätt till när man handlar på nätet – men mina egna erfarenheter av internetköp – så väl av glasögon som av andra produkter – är mycket positiva. De allra flesta leverantörer levererar rätt produkter inom rimlig tid och jag har då aldrig blivit blåst trots att jag handlat både glasögon, barnkläder, möbler, cyklar, mat och vitvaror på nätet. Det har gått bra. Kanske har jag haft tur – men jag tycker faktiskt att nätet är det bästa stället för i princip all shopping – bara man inte har för bråttom.

Så hur går det då till när man köper glasögon på nätet? Jo, först går man till sin vanliga optiker och ber om en synundersökning. En sådan undersökning tar kanske en halvtimme och kostar runt tre hundra kronor. Efter synundersökningen kommer optikern sannolikt försöka sälja på dig ett par glasögon, men kom ihåg att du absolut inte har något köptvång – be istället om att få ut ditt recept vilket du förstås har rätt att få. Sedan behöver receptet scannas in i datorn, eller om du är duktig med kameran så kan det också fotograferas av – huvudsaklingen är att man utan problem ser vad där står.

glasogon

Sedan är det dags att beställa hem provbågar. Du kan beställa hem ett antal provbågar som oftast levereras gratis och dessutom med förfrankerat kuvert för att du enkelt ska skicka tillbaka dina provbågar. Du väljer ut en båge du vill ha till dina glasögon, antecknar namnet på bågen och lägger sedan en beställning i webshoppen. I samband med beställningen skickar du också in ditt recept och eventuella tillval du vill ha på dina glasögon – till exempel om du vill ha den som solglasögon, om du vill ha anti reflex behandling eller andra önskemål. Sen är det bara att vänta på leverans – som kan ta allt från en vecka till ett par månader beroende på vilken butik du väljer och vilka glasögon du vill ha. Läs leveransvillkor och andra köpvillkor noga i den butik du ska handla i så att du är säker på vad som gäller vid köp av glasögon i just din butik.

Att köpa glasögon och solglasögon på nätet är något jag varmt rekommenderar – jag fick ett par solglasögon med min styrka för under tusenlappen – och de hade säkert gått på det tredubbla om inte mer om jag beställt dem hos min optiker.